Onko asuntosijoittajan pakko pärjätä yksin?

Mihin on järkevää käyttää omaa kallisarvoista aikaansa?

Tämä kysymys on pyörinyt mielessä vimeisen parin vuoden ajan enemmän tai vähemmän. Olen alkanut pohtia aikaa ja sen kallisarvoisuutta erityisen paljon äidiksi tulon myötä. Ajan kulumisen nopeus näkyy konkreettisesti siinä, kuinka nopeasti lapseni kasvaa. Haluan olla läsnä jokaisessa hänen kasvunsa hetkessä, joten aikaa kaikkeen muuhun jää paljon vähemmän. Ja siitä jäljelle jäävästä vapaa-ajasta kamppailevat todella monet prioriteetit. Tunnen siis nahoissani sitä paljon puhuttua “riittämättömyyden tunnetta” monella eri elämän osa-alueella.

Paluu perhevapailta täyspäiväiseen työelämään tammikuussa toi viimeistään selväksi sen, että nyt ei ole enää mahdollista tehdä kaikkea sitä, mikä kiinnostaisi ja kaikkea ei todellakaan voi enää tehdä itse. Oma aika ei enää riitä jongleeraamaan kaikkia niitä palloja, joita ilmassa pyörii, vaan apua on hankittava.

kasvua tavoitteleva asuntosijoittaja joutuu pohtimaan ajankäyttöään

Kukaan aikaa lahjomaan ei käydä voi milloinkaan

Haastatellessani kokeneita asuntosijoittajia Asuntosalkku Kasvussa Podcastissa, huomasin, että suurin osa heistä on jossakin vaiheessa polkuaan kipuillut saman teeman kanssa toiminnan kasvaessa. Kuten Kirka laulaa biisissään Hetki lyö, kukaan ei voi lahjoa aikaa. Jokaisen on otettava vastuu omasta ajankäytöstään. On kirkastettava tärkeimpiä prioriteetteja, päätettävä mihin keskittää energiansa ja lopetettava niiden asioiden tekeminen (tai ulkoistettava ne asiat), jotka eivät luo lisäarvoa noihin tärkeimpiin prioriteetteihin. Tämä kaikki vaatii kasvua ja päästämistä irti vanhoista "teen kaiken itse" -tottumuksista ja liian suurista odotuksista/vaatimuksista itseään kohtaan.

Omaa ajankäyttöään voi pyrkiä priorisoimaan esimerkiksi seuraavien kysymysten kautta:

  • Mihin on järkevää käyttää omaa aikaansa?

  • Mitä ovat ne asiat, joihin ehdottomasti tarvitaan omaa osaamistani ja mihin voin tuoda osaamisellani arvoa?

  • Mitä asioita on mahdollista ulkoistaa muille?

  • Olenko luonut tarpeeksi vahvoja prosesseja ja systeemejä, jotta ulkoistaminen onnistuu?

  • Mihin järkevämpään voisin käyttää ulkoistamisen avulla vapautunutta aikaa?

Mitä olen ulkoistanut?

Oman pohdintani perusteella olen päätynyt seuraaviin asioihin:

  • Olen työstänyt selkeät prosessit, jotka on helppo opettaa muille.

  • Olen hankkinut virtuaaliassarin auttamaan UK:n asuntosalkun pyörittämisessä. Olen opettanut hänelle prosessin mm. asuntodiilien etsimiseen ja asuntonäyttöihin. Hän myös seuraa remonttien edistymistä ja auttaa juoksevissa asioissa paikan päällä Liverpoolissa.

  • Olen hankkinut virtuaaliassarin auttamaan Suomen päässä. Tämä assari on auttanut minua hyvin monenlaisissa tehtävissä niin asuntosalkun vuokraseurannasta ihan Rahamedian tapahtumatilojen kilpailutukseen ja verkkokurssin editointiin asti.

  • Olemme ulkoistaneet puolisoni kanssa ison osan rutiineista asuntosalkun pyörittämisessä. Esimerkiksi asuntojen remppaus, siivous ja vuokraus on suurelta osin ulkoistettu ulkopuolisille kumppaneille.

  • Olemme ulkoistaneet jonkin verran myös henkilökohtaisessa elämässä aikaa vieviä asioita: siivous- ja kauppakassipalvelut ovat olleet tervetulleita apuja kiireisiin ruuhkavuosiin.


Ulkoistaminen vapauttaa aikaa tärkeimpään

Miksi ulkoistaminen asuntosijoittamisessa kannattaa? Eikö tämä ole vain ylimääräinen kuluerä? Ulkoistaminen kannattaa monestakin syystä:

  • Oma aikani ei enää mene yksinkertaisiin (mutta aikaa vieviin) tehtäviin, jotka on vahvojen systeemien myötä helppo ulkoistaa

  • Olen huomannut, että usein on parempi, että tietyt asiat tekee kyseisen alan ammattilainen laadukkaasti, sen sijaan että itse pyrkisin tekemään asioita “vasemmalla kädellä” muiden prioriteettien ristitulessa.

  • Omaa aikaani vapautuu asuntosijoittamisessa asioihin, joissa luon parhaiten arvoa ja mitkä mahdollistaa bisneksen kasvattamisen (rahoitusneuvottelut, uusien diilien löytäminen, verkostoituminen, yhteistyökumppaneiden koordinointi

  • Aikaa jää myös itselle mieleisiin projekteihin (kuten esimerkiksi Asuntosalkku Kasvussa Podcast tai asuntosijoitustapahtumien järjestäminen)

  • Ja ennen kaikkea: vapaa-aikaa jää sille kaikista tärkeimmälle, eli perheelle. Tämä kaikki ajankäytön priorisointi vaikuttaa lopulta omaan ja koko perheen hyvinvointiin


Oletko sinä kasvua tavoitteleva asuntosijoittaja ja/tai yrittäjä? Onko tämä teema pohdituttanut sinua? Miten olet ratkonut haastetta?


Haluatko pysyä kartalla Kasvussa-blogin uusimmista päivityksistä? Klikkaa itsesi blogin Instagram-tilin tai Facebook-sivun seuraajaksi jo tänään!

Muista myös seurata Rahamedian Instagramia, josta löytyy säännöllisesti uutta sisältöä sijoittamiseen ja vaurastumiseen liittyen.

Edellinen
Edellinen

Rahakasvatus on arvokasvatusta

Seuraava
Seuraava

Entisen shoppailuholistin vinkit kulutuksen kuriin saamiseksi