Lähiösijoittaminen: uhka vai mahdollisuus?

Asuntosijoittamista voi tehdä monilla eri strategioilla ja jokainen asuntosijoittamiseen ryhtyvä on varmasti pohtinut, mikä strategia sopisi itselle parhaiten. Meidän strategiamme perustuu vahvasti korkeatuottoisten kohteiden ostamiseen eli ostamme kohteita pääosin ydinkeskusten ulkopuolelta, missä olisi mahdollisuus korkeaan vuokratuottoon. Seuraavaksi kerron yhden esimerkin strategiastamme, jolla olemme toteuttaneet useita projekteja.

CASE JYVÄSKYLÄ

Tämän vuoden kesäkuussa ostimme pientä pintaremonttia tarvitsevan asunnon alle markkinahinnan Jyväskylästä ydinkeskustan ulkopuolelta. Ostimme asunnon yrityksemme nimiin ja kaupat sovimme asunnosta nopeasti. Jo ennen kauppoja sovimme asunnon remontoinnista henkilön kanssa, joka on hoitanut muidenkin asuntojemme remontteja, ja heti kauppojen jälkeen henkilö aloitti remontin. Huomioitavaa oli se, että kukaan meistä ei ollut käynyt asunnossa ennen kauppoja. Asuntoa välitti kuitenkin meille ennestään tuttu kiinteistönvälittäjä, joka oli antanut tarkat tiedot asunnosta, joten pystyimme ostamaan asunnon käymättä siellä. Ostimmekin asunnon nopealla aikataululla ja ilman velkavipua. Kauppojen jälkeen remontti valmistui sopivasti aikataulussa (ja pysyi vielä budjetissa), joten saimme asunnon vuokraukseen samoihin aikoihin kun monet opiskelupaikan saaneet opiskelijat alkoivat etsimään asuntoa Jyväskylästä. Asunto saatiinkin vuokrattua erittäin nopeasti. 

Uskon, että syinä onnistuneelle vuokraukselle oli juuri pintaremontista valmistunut siisti ja oikein hinnoiteltu asunto sekä erityisesti hyvä ajankohta. Asunnon vuokrauksen jälkeen pohdimme, jätämmekö asunnon pitoon vai myymmekö eteenpäin uudelle sijoittajalle. Tämän kohteen osalta päätimme myydä asunnon valmiina pakettina sijoittajalle. Valmiilla paketilla tarkoitan tässä sitä, että asunto oli hyvin remontoitu, vuokrattu ja vuokratuotto hipoi 10 %. Löysimmekin asunnolle ostajan melko nopeasti ja asunto meni kaupaksi.

LÄHIÖSIJOITTAJAN UNELMIA

Yllä mainittu esimerkki kuvaa meidän yleisintä tapaamme tehdä asuntosijoittamista eli ostamme, remontoimme, vuokraamme ja myymme eteenpäin. Olemme toteuttaneet tätä strategiaa pääasiassa lähiöissä, joissa ostohinnat ovat kantakaupungin asuntoihin nähden edullisemmat ja vuokratuotot kovemmat. Näin olemme pystyneet mahdollistamaan sen, että myydessämme asuntoa sijoittajalle, pystymme tarjoamaan myös hyvän diilin uudelle ostajalle saadessamme myös itse työllemme korvauksen. 

Toki meillä on asuntoja myös pidossa ja yleensä asunnon remontin ja vuokraamisen jälkeen pohdimme, jättäisimmekö asunnon pitoon vai myisimmekö sen eteenpäin uudelle sijoittajalle. Näemmekin, että strategiassamme yhdistyy mahdollisuus niin BRRRR-strategian (joka on lyhenne Buy, Refurb, Rent, Refinance, Repeat) toteuttamiseen, kuin siihen, että pääomia on mahdollista kierrättää nopeasti. 

AJATUKSIA TÄHÄN STRATEGIAAN LIITTYEN

  1. Tutustumalla mm. taloyhtiöihin, alueeseen ja asuntojen vuokrapyynteihin saa kasvatettua ymmärrystä siitä, missä kyseistä strategiaa olisi kannattava toteuttaa.

  2. Laskemalla BRRRR-strategian lisäksi mahdollisen vuokratuoton asunnolle, on mahdollista pitää auki myös se vaihtoehto, että vuokrauksen jälkeen asunto olisi mahdollista myydä uudelle sijoittajalle.

  3. Me olemme alunperin lähteneet vain kokeilupohjalta testaamaan kyseistä strategiaa, ja se vei mukanaan. Teemme myös muilla strategioilla asuntosijoittamista, mutta tämän avulla olemme toteuttaneet monia onnistuneita projekteja.

Loppukaneettina voisinkin sanoa, että omalla kohdallamme olemme kokeneet lähiöihin sijoittamisen ehdottomasti mahdollisuutena.

Mitä ajatuksia kyseinen strategia sinussa herättää? 


Jaan elämäämme ja projektejamme Instagram-tilillämme, joten tervetuloa seuraamaan meitä myös sitä kautta.

Edellinen
Edellinen

Valmistautuneena kohden talven pakkasia: kulutusvinkkejä ja käytännöllisiä investointeja

Seuraava
Seuraava

Sukupuolten väliset palkkaerot ja äitiyden vaikutus palkkakehitykseen