Täältä löydät Rahamedian suosittelemat kirjat, joiden teemana on raha, vaurastuminen sekä sijoittaminen. Näiden teosten parissa voit inspiroitua ja saada ideoita omalle vaurastumisen polulle.  

Sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

*Nyt on mahdollista päästä testaamaan BookBeat-Premiumia maksutta kaksi viikkoa ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana! Etu koskee uusia BookBeat-käyttäjiä.

Kaikki Rahasta

Julia Thurenin Kaikki Rahasta on raikas ja viihdyttävä opas talouteen ja sen hallintaan. Julia kertoo omakohtaisen tarinan siitä, miten hän säästi kymppitonnin vuodessa 2000 euron kuukausipalkastaan luopumalla turhista ostoksista ja suunnittelemalla rahankäyttöään järkevämmin. Kirja korostaa, kuinka isotkin säästöt syntyvät pienistä puroista. Kirja auttaa alkuun talouden perustaidoissa sekä antaa vinkkejä menojen ja tulojen tarkempaan budjetointiin ja suunnitteluun.

*Osta kirja

*Osta e-kirja 

Rikas isä, köyhä isä

Robert Kiosakin menestyskirja Rikas isä, köyhä isä keskittyy siihen, miten jo kasvatuksessamme omaksumme rahaan ja sen käyttöön liittyviä asenteita, jotka ohjaavat elämämme ja taloutemme kulkua merkittävästi. Kirjan perusidea ”käytä rahasi omaisuuteen, älä vastuisiin” on jokaiselle sijoittajalle tuttu. Lue tämä kirja, jos haet motivaatiota tai rohkaisua sijoittamisen aloittamiseen.

*Osta kirja

*Osta e-kirja

Osta äänikirja

Vaurastu kuin Warren Buffet

Mika Hyttisen esikoisteos Vaurastu kuin Warren Buffett käsittelee sijoittamista lähihistoriamme menestyneimmän sijoittajan tarinan kautta. Kirja pureutuu miljardöörin sijoitusfilosofiaan ja näkemyksiin. Buffetin menestyspolun lisäksi kirjassa haastatellaan sijoitusalan ammattilaisia sekä pohditaan sijoituskohteen valinnan periaatteita. 

*Osta kirja

*Osta e-kirja

The Intelligent Investor

Benjamin Grahamin The Intelligent Investor ilmestyi alunperin 1949. Warren Buffetin oppi-isänäkin tunnettu Graham loi kirjassaan arvosijoittamisen käsitteen. Grahamin opit auttavat lukijaa ymmärtämään arvosijoittamisen perusperiaatteet ja luomaan onnistuneen pitkän aikajänteen sijoitussuunnitelman. Graham korostaa sijoituskohteen perusteellisen analyysin tärkeyttä, mikä auttaa välttämään kalliita epäonnistumisia.

*Osta kirja

Osta äänikirja 

Sijoittajaksi 7 päivässä

Unna Lehtipuun ja Merja Mähkän Sijoittajaksi seitsemässä päivässä on mainio opas sijoittamisen alkeisiin. Kirja esittelee maanläheisellä ja konkreettisella tavalla seitsemän päivän ohjelman, jonka avulla aloitteleva sijoittaja voi ostaa ensimmäiset osakkeensa tai rahastonsa. Kirjassa pyritään vastaamaan aloittelevien sijoittajien yleisimpiin kysymyksiin. Kirja osoittaa, että sijoittamisen ei tarvitse olla vaikeaa ja monimutkaista rikkaiden puuhaa, vaan kuka tahansa voi aloittaa sijoittamisen tämän kirjan yksinkertaisilla opeilla.

*Osta kirja

*Osta e-kirja 

Arvoguru

Jarkko Ahon, Karo Hämäläisen ja Jukka Oksaharjun Arvoguru on hyvä ottaa lukulistalle luettuaan Benjamin Grahamin Intelligent Investorin. Arvoguru nimittäin syventyy lisää arvosijoittamisen strategiaan, eli sijoittamiseen aliarvostettuihin, edullisiin osakkeisiin. Kirja käsittelee arvosijoittamisen gurujen oppeja ja näkemyksiä arvosijoittamisesta. Lukija oppii muun muassa sen, millaisiin asioihin nykyaikainen arvosijoittaja kiinnittää huomiota sijoituskohteidensa analysoinnissa. 

*Osta kirja

 

Nainen ja rikastumisen taito

Ninni Myllyojan ja Emilia Kullaksen Nainen ja rikastumisen taito on naisten näkökulmasta kirjoitettu teos sijoittamisesta kiinnostuneille. Kirja kannustaa sijoittamisen aloittamiseen yleistajuisilla vinkeillä ja osoittaa, että sijoittaminen on tarkoitettu ihan kaikille. Kirja korostaa, että sijoittajaksi alkaminen ei vaadi suuria säästöjä. Toinen kirjan vahva teesi on ”aika on rahaa”: mitä pikemmin aloitat sijoittamisen, sen parempi. Lukijalle tulee tutuksi osake- ja asuntosijoittamisen perusteet sekä väylät lisätiedon etsintään.

*Osta kirja

*Osta e-kirja 

Osta, vuokraa, vaurastu

Joonas Oravan ja Olli Turusen kirja Osta, vuokraa, vaurastu on erinomainen perusteos kaikille asuntosijoittamisesta kiinnostuneille. Kirja käsittelee asuntosijoittamisen perusteita yleistajuisin esimerkein, höystettynä konkreettisilla laskelmilla, tilastoilla ja työkaluilla.

Kirja on hyödyllinen erityisesti aloittavalle asuntosijoittajalle, koska se auttaa ymmärtämään asuntosijoittamisen perusperiaatteita sekä kohteen valinnan kriteerejä, jotka vähentävät virhearviointien riskiä. Lukija oppii analysoimaan sijoitusalueen/kaupungin potentiaalia sekä valikoimaan sijoitusasunnon tarkoin. Orava ja Turunen kirjoittavat myös asuntosijoittamisen rahoituksesta, kuten velkavivun hallitusta hyödyntämisestä. Kirja ei unohda myöskään vuokraustoiminnan ja hyvän vuokranantajuuden merkitystä asuntosijoittamisella vaurastumiseen.

*Osta kirja

*Osta e-kirja 

MITÄ JOKAISEN KOTIÄIDIN (ja muidenkin naisten) tulee tietää sijoittamisesta

Ninni Myllyojan ja Emilia Kullaan kirja kannustaa erityisesti äitejä ja naisia omien raha-asioiden hoitamiseen sekä sijoittamiseen. Kirja on osoitettu erityisesti sijoittamisen aloittamista pohtiville naisille, joille sijoittaminen ja taloustermistö ei ole vielä tuttua. Kirja on helppolukuinen ja käytännönläheinen opas raha-asioiden hoitamisen tueksi ja piensijoittamista aloitteleville äideille ja naisille.

*Osta kirja

 

SIJOIta kuin guru

Karo Hämäläisen ja Jukka Oksaharjun Sijoita kuin guru paneutuu kahdeksan arvostetun ja menestyneen osakesijoittajan oppeihin ja auttaa löytämään oman sijoitusstrategian monien joukosta. Sijoitusmaailman guruista tutuksi tulevat Benjamin Graham, Philip A. Fisher, Burton G. Malkiel, Peter Lynch, Jeremy J. Siegel, Robert Shiller, William J. Bernstein sekä Warren Buffet ja heidän filosofiansa. Gurujen opit ovat hyödynnettävissä myös nykypäivänä ja kirjoittajat ovat kirjassa soveltaneet gurujen ajatuksia ja oppeja Helsingin pörssiin.

*Osta kirja

 

Totuus taloudestasi

Terhi Majasalmen Totuus taloudestasi on perusteos talouden hallintaan ja sijoittamista aloitteleville, taloudellista riippumattomuutta tavoitteleville sekä rikkaudesta haaveileville. Kirjan käytännönläheisten ohjeiden ja testien avulla opit, miten luot taloudellista turvaa, millaisin laskelmin ja konkreettisin teoin voit tavoitella taloudellista riippumattomuutta sekä vaurautta. Teoksessa esitellään erilaisia sijoitusstrategioita aina säästämisestä asuntosijoittamiseen.

*Osta kirja

 

Vaurastumisen reseptit: oma talous haltuun

Mikkö Sjögrenin ja Ilkka Hikipään Vaurastumisen reseptit: oma talous haltuun avaa vaurastumisen kaavan helposti omaksuttavilla ohjeilla. Kirja kokoaa yhteen tietoa oman talouden hallinnasta, erilaisista omaisuuslajeista sekä sijoittamisen eri tavoista aina oman sijoitussuunnitelman laatimiseen. Selkokielinen kirja on täynnä hyviä esimerkkejä ja kaavioita, joiden avulla oman talouden hallinta helpottuu.

*Osta kirja

 

koululaisen rahakirja

Terhi Majasalmen ja Camilla Tuomisen Koululaisen rahakirjaa suositellaan yli 12-vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmilleen yhteislukemiseksi. Kirjan teemat toimivat herättelijöinä lasten omien unelmien pohtimiseen ja rahankäyttöön. Kirjan ydinsanoma on, että järkevien rahaa koskevien päätösten sekä rahataitojen myötä raha toimii unelmien mahdollistajana. Tämä kirja toimii jokaisessa perheessä raha-asioiden luontevana keskustelunavaajana.

*Osta kirja

 

luovu ajoittamisesta, tuplaa voittosi

Mika Hyttisen Luovu ajoittamisesta, tuplaa tuottosi on kirjailijan toinen teos Vaurastu kuin Warren Buffet jälkeen. Osakesijoittamista käsittelevä kirja esittelee omistamisen eli bisnessijoittamisen strategian, jolloin sijoituspäätöksiä tehtäessä on tärkeää tunnistaa korkealaatuinen yhtiö. Epävarmuuden aikoina moni sijoittaja pohtii, milloin on oikea hetki ostaa ja mihin sijoittaa. Kirjan pääsanoma on: ole rohkea, kun muut pelkäävät. Teos avaa, millä tavoin sijoittaja voi tarkastella yhtiön laatua ja hintaa. Kun sijoittaja arvioi, että hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä, on sijoituspäätöksen tekeminen ajankohtaista. Kirja tarjoaa analyyseja useammasta tutusta yhtiöstä ja bisnessijoittamisen idea avautuu kyseisten esimerkkien avulla.

*Osta kirja

 

the millionaire real estate investor

Gary Kellerin The Millionaire Real Estate Investor on kiinteistösijoittamisesta kiinnostuneelle suositeltava hankinta. Keller on kerännyt kerää yhteen yli sadan kiinteistösijoittajan opit yksiin kansiin ja selittää kiinteistösijoittamisen perusperiaatteet ja strategiat hyvin selkeällä tavalla. Kirja sopii kiinteistösijoittamisesta kiinnostuneille aina aloittelijoista jo kokeneimpiin konkareihin. 

*Osta kirja

 

mindset: the new psychology of success

Carol S.Dweckin Mindset: The New Psychology of Success käsittelee asennetta ja motivaatiota. Dweckin tunnetuimmat käsitteet ovat muuttumattomuuden asenne, fixed mindset ja kasvun asenne, growth mindset, jotka ovat kirjan pääteemat. Kirjassa käsitellään esimerkein, kuinka jokainen meistä voi oppia virheistään, eikä lannistua niistä. Kasvun asennetta kehittämällä ja oppimiskokemuksia hyödyntäen, menestyminen elämän eri osa-alueilla onnistuu sekä haasteen kuin haasteen voittaminen mahdollistuu.

*Osta kirja