Verkostoituminen on jotain sellaista, jonka merkityksen olen oppinut ymmärtämään vasta viimeisen neljän vuoden aikana. Verkostoitumalla olen vauhdittanut omaa vaurastumistani ja saanut mielettömästi sisältöä elämään sekä tutustunut liutaan uusia ihmisiä, joista jokainen on opettanut minulle jotain. Osasta on tullut hyviä ystäviä, osasta hyvänpäiväntuttuja ja osa on ollut vain sen hetken osa elämääni.

Viime perjantaina järjestimme Rahamedian ensimmäisen tapahtuman, ja siellä meiltä puhujilta kysyttiin, mitä sanoisimme 22-vuotiaalle itsellemme. Minun vastaukseni oli: ”Ymmärrä verkostoitumisen voima.” Tällä kirjoituksella haluankin tuoda esille sen, millainen vaikutus verkostoitumisella on ollut vaurastumisen polullani ja miksi kannustan sinuakin verkostoitumaan iästä riippumatta.

Mistä minun verkostoitumiseni sai alkunsa?

Melkein neljä vuotta sitten kävin ensimmäistä kertaa talousvalmennuksessa. Kyseessä oli Varapuun Taitavaksi rahan kanssa -valmennus. Päädyin valmennukseen, koska kaipasin apua oman talouden hallinnassa. Tarvitsin inspiraatiota sijoittamisen aloittamiseen ja motivaatiota tuhlauksen lopettamiseen.

Valmennuksessa toteutettiin useita kertoja harjoitus, joka on monen suomalaisen pahin painajainen: käskettiin puhumaan vierustoverille. Eikä tässä vielä kaikki, vierustoverille piti puhua rahasta. APUA!

Onnekseni olen melko supliikki ekstrovertti, joten harjoitus ei tuottanut suurempia sydämen tykytyksiä, vaikka tietenkin hieman jänskätti.

Näiden harjoitusten lisäksi valmennuksessa kannustettiin verkostoitumaan muiden valmennuksessa olevien kanssa. Kehotettiin tauoilla keräämään mahdollisimman monia yhteystietoja. Siinä on haastetta jo ekstrovertillekin!

Onnekseni kuitenkin huomasin, että moni oli tapahtumassa avoimin mielin ja seuraa löytyi lounastauolle. Ensimmäistä kertaa istuin ventovieraiden kanssa lounaalla puhumassa sijoittamisesta ja rahasta. Tämä toistui seuraavan kolmen vuoden aikana monen monta kertaa, kun kävin muissa Varapuun valmennuksissa. Siitä se verkostoituminen siis lähti.

Kuva Rahamedian Unelmat todeksi -illasta.

Oikeastaan kun verkostoitumisen makuun pääsee, se ei ole enää lainkaan vaikeaa vaan tapahtuu luonnostaan. Mikäli siis haluat tutustua uusiin ihmisiin, suosittelen hakeutumaan livetapahtumiin. Niissä monet ovat halukkaita tapaamaan uusia tuttavuuksia ja kasvattamaan verkostojaan. Mikäli livetapahtumat jännittävät, niin somekanavista LinkedIn on ehdottomasti loisto vaihtoehto. Siellä jokainen on halukas verkostoitumaan, ja koko kanava on luotu sitä varten.

Miten verkostoituminen on vaikuttanut vaurastumiseeni?

Voisin väittää, että verkostoitumisella saman henkisten ihmisten kanssa on ollut SUURI positiivinen vaikutus sijoitusinnostukseeni ja yleisesti vaurastumisen polkuuni. Uskon vahvasti, että moni muukin verkostoitumiseen ”hurahtanut” voisi väittää samaa.

Varsinkin sijoitusinnostuksen alkumetreillä oli todella tärkeää, että ympärilleni löytyi ihmisiä, joiden kanssa pystyin sparrailemaan asian tiimoilta. Alussa sitä on usein epävarma ja kaipaa muiden ihmisten kannustusta ja ajatuksia.

Muistan elävästi, kuinka reilu kolme vuotta sitten pohdin tarjouksen tekemistä ensimmäisestä sijoitusasunnosta ja istuin juuri silloin ystäväni kanssa eräässä talousvalmennuksessa. Siellä sitten juttelin potentiaalisesta kohteesta ystäväni ja tuntemattomien vierustovereiden kanssa. Sain tukea, kannustusta ja hyvää keskustelua siitä, onko kohde hyvä sijoitus. Lopputulos: rohkaistuin tekemään tarjouksen asunnosta ja niin siitä tuli ensimmäisen sijoitusasuntoni.

Tapahtumista olen löytänyt itselleni myös ystäviä, joiden kanssa yhteydenpito on jatkunut tapahtumien jälkeenkin, esimerkiksi lounaiden merkeissä. Tämän lisäksi olen alkanut seuraamaan sosiaalisessa mediassa monia sijoitusalan vaikuttajia, joita olen tavannut erilaisissa tapahtumissa, ja saan päivittäin inspiroitua heidän tekemisistään.

Ympärilleni on löytynyt ihmisiä, joilta voisin kysyä apua uraan, osakesijoittamiseen tai asuntosijoittamiseen liittyen. Verkostostani löytyy ihan huippuja välittäjiä, pankkineuvojia, asuntosijoituskonkareita sekä pitkän linjan osakesijoittajia. Ympärilläni on myös henkilöitä, jotka ovat kanssani samassa kohtaa vaurastumisen polulla, ja heidän kanssaan sparrailu on ensiarvoisen tärkeää.

Kun ympärilläsi on ihmisiä, joita kiinnostaa sijoittaminen ja vaurastuminen, niistä asioista tulee väistämättä puhuttua ja niitä tulee ajateltua. Vaikka en tällä hetkellä aktiivisesti suunnittele uuden sijoitusasunnon ostoa, on silti upeaa seurata esimerkiksi ystäväni Maria Friströmin asuntosijoitustouhua ja asuntojen remontointia. Se inspiroi sekä saa minut pysymään kiinnostuneena aiheesta ja katsomaan kohti tulevaa!

Vinkkini verkostoitumiseen

Ole aktiivinen erilaisissa sijoitusryhmissä Facebookissa, kommentoi postauksia tai rohkaistu itsekin kirjoittamaan. Saatat yllättyä, miten moni laittaa yksityisviestejä, mikäli tarinasi tai tilanteesi resonoi jonkun muun kanssa 🙂

Käy tapahtumissa, ja mene mielellään joko yksin tai sellaisen ystävän kanssa, joka haluaa myös verkostoitua. Mikäli menet ujon ystävän kanssa, voi käydä niin, että ette juttele muuta kuin toisillenne. Yksin mennessä tulee melkein väkisin juteltua muille.

Loistavia paikkoja verkostoitumiseen ovat esimerkiksi Varapuun koulutukset sekä Mimmit sijoittaa ja Vauras nainen -ryhmän tapahtumat.

Rahamedian järjestämä tapahtuma oli menestys, joten jatkoa on luvassa. Ota siis Rahamedian somekanavat seurantaan Instagramissa ja Facebookissa sekä tilaa uutiskirje, niin kuulet ensimmäisenä uusista tapahtumista. Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimi juhlatilojen tarjoaja Venuu, jonka kautta tilaisuudellemme löytyi huikea tila ravintola Hello Strangerista.

Rahamedian ensimmäinen tapahtuma toi yhteen 64 naista ja ilta olikin loppuunmyyty.

Facebookissa on myös ryhmä Sijoittamalla vauraaksi, joka järjestää epävirallisia illanistujaisia, joissa puhutaan sijoittamisesta. Kaikki ryhmän jäsenet ovat tervetulleita tapaamiseen, ja niitä onkin ollut ympäri Suomea.

Edellä mainittujen lisäksi kannattaa liittyä esimerkiksi Nuorten osakesäästäjien liittoon tai mikäli ikä tulee vastaan, niin etsi paikallinen osakesäästäjien liitto. Siellä verkostoidutaan ja jaetaan tietoa!

Ei muuta kuin avoimin mielin tutustumaan uusiin ihmisiin ja oppimaan lisää sijoittamisesta 🙂

P.s. Minullekin voi laittaa verkostoitumispyyntöä LinkedInissä tai viestiä esimerkiksi Messengerissä.

  • Johanna