Otsikko on raflaava ja tämän kirjoituksen tarkoituksena onkin herätellä ajatuksia siitä, miten suuressa roolissa verkostosi ovat sen suhteen, mihin elämä sinua vie.

Oman elämäni suunta muuttui täysin, kun osallistuin erääseen Johannan jo täällä mainitsemaan talousvalmennukseen. Kyseessä on valmennusyhtiö Varapuun Taitavaksi rahan kanssa-valmennus. Myönnän, että minulla oli aluksi ennakkoluuloja valmennusta kohtaan. Olinhan jo taitava rahan kanssa! Hah. Ennakkoluulot karisivat nopeasti, kun Varapuun perustaja Mikko Sjögren avasi valmennuksen hauskalla ja mukaansatempaavalla tavallaan. Tiesin, että olen tullut niin oikeaan paikkaan!

Aluksi kyse oli rahasta ja sijoittamisesta, mutta yhtäkkiä huomasin, että olen tutustunut uskomattomaan määrään ihmisiä, jotka ajattelevat elämän muistakin osa-alueista samalla tavalla kuin minä. Olen saanut monia ystäviä, joiden kanssa voin vaihtaa ajatuksia niin rahasta, hyvinvoinnista kuin elämästä yleensäkin.

Viime viikonlopun valmennuksen lounastauolla tuli puheeksi kahden naisen kanssa, että miten uskomatonta se on, että alkuun kyse oli sijoittamisesta ja mitä enemmän tutustumme toisiimme, sitä enemmän muita, yhdistäviä tekijöitä meillä on.

Sen takia, että puolivahingossa päädyin mukaan ensimmäiseen valmennukseen, on elämässäni tapahtunut paljon asioita, joista olen äärimmäisen kiitollinen.

Verkostoissa on voimaa!

Nämä asiat olen elämääni saanut siksi, että osallistuin tuohon valmennukseen

Ensimmäisenä ja tärkein asia on jo mainitut uudet ystävät. Minulla on aina puhelimen päässä joku, jolta voi kysyä mielipidettä, kun on kyse jostain uudesta sijoituskohteesta tai vaikka siitä, mihin maailman talous on menossa. Näistä on huomattavasti mukavampi jutella jonkun sellaisen kanssa, jota itseäkin asia kiinnostaa. Ne ystävät, jotka eivät ole kiinnostuneita sijoittamisesta, saa äkkiä kyllästymään kun alkaa juttelemaan vaikka teknisen analyysin työkaluista 🙂

Toisekseen olen päätynyt lukupiiriin, jossa vaihdetaan ajatuksia yhdessä valitusta itsensä kehittämiseen liittyvästä kirjasta. Lukeminen on lähellä omaa sydäntäni ja oli ihan mieletöntä, kun perustimme tämän mastermind-ryhmän! Kirjoista saa todella paljon enemmän irti, kun niitä käydään yhdessä läpi. Seurassa saa hyviä oivalluksia, jotka jäisi kokonaan huomaamatta, jos kirjan lukisi vain omassa yksinäisyydessään.

Kolmanneksi perustimme sijoitusyhtiön, jonka avulla pääsin mukaan sellaiseen sijoituskohteeseen, mihin minulla yksin ei olisi ikinä rahkeet riittäneet.

Tämän vuoden alkupuolella eräässä seminaarissa juteltiin ääneen, kuinka hienoa olisi ”omistaa” oma sparrauskaveri. No, siitähän se sitten lähti! Nyt minulla on kaveri, jonka kanssa soitellaan joka viikko ja jutellaan omista tavoitteista. Asioihin tarttuu ihan eri tavalla, kun on toiselle tilivelvollinen. Sparrauskaverin kanssa me ollaan ihan eri aloilla ja asutaankin eri puolilla Suomea ja se on rikkaus.

Näiden lisäksi olen haaveillut pitkään siitä, että pääsisin osallistumaan Tony Robbinsin Unleash the power within-seminaariin. Ihan yksin en kuitenkaan reissuun halua lähteä. Ensi keväänä tämäkin haave toteutuu, kiitos näiden mahtavien verkostojen, kun lähdemme porukalla Birminghamiin.

Viimeisin mutta ei missään nimessä vähäisin asia on se, että päädyin Rahamedian bloggaajaksi.

Tällä omalla tarinallani haluan osoittaa sen, että kun vaan löytää oman intohimonsa ja hakeutuu seuraan, jossa muilla on samat kiinnostuksen kohteet , vain taivas on rajana sen suhteen, mikä kaikki on mahdollista. Sinulla voi olla ihan oma juttusi, mikä sinua kiinnostaa! Oli se sitten ura, raha, hyvinvointi tai vaikka urheilu.

Mistä niitä ihmisiä oikein löytää?

  1. Hakeudu mukaan eri tapahtumiin, valmennuksiin, seminaareihin jne. Omat verkostoni olen saanut pitkälti näiden kautta.
  2. Facebookista löytyy uskomattomat määrät erilaisia ryhmiä, joihin liittymällä löytää samanhenkisiä ihmisiä. Ehdota näissä rohkeasti tapaamisia.
  3. Yleensäkin se, että avaa suunsa ja kertoo mahdollisimman usealle ihmiselle omista toiveistaan, avaa ovia uskomattomiin juttuihin. Ei muuta kuin mielikuvitus laukkaamaan!

-Essi

*Huom! Tätä postausta ei ole tehty yhteistyössä Varapuun kanssa, vaan perustuu vain omiin henkilökohtaisiin kokemuksiini. En saa tästä taloudellista hyötyä, olen vain tyytyväinen asiakas.