Joko olet innostunut podcasteista? Minä olen, big time! Podcastit eivät ainoastaan ole erinomaista viihdettä, vaan myös oiva keino kehittää itseään kuuntelemalla teeman parissa työskentelevien ihmisten kokemuksia ja vinkkejä. Itse olen hurahtanut erityisesti sijoittamiseen, taloudenhallintaan ja säästämiseen liittyviin podcasteihin. Tässä postauksessa esittelen suomalaisia sijoittamiseen liittyviä podcasteja, joita kuuntelen säännöllisesti vaikkapa kävelylenkin tai junamatkan aikana.

Ostan Asuntoja Podcast

Harri Hurun Ostan Asuntoja Podcast on ehdoton suosikkini, koska se pureutuu syvällisesti asuntosijoittamisen teemoihin mielenkiintoisten henkilöhaastattelujen kautta. Jokaisessa jaksossa haastatellaan asuntosijoittajia, jotka ovat eri vaiheissa sijoituspoluillaan. Osa podcastin vierailijoista ovat ammattimaisia asuntosijoittajia, kuten Henri Neuvonen, Pekka Väänänen ja Olli Turunen, joista jokainen pyörittää jo isoja asuntosijoitussalkkujaan ja yrityksiään alalla. Osa vieraista taas sijoittaa asuntoihin muun elämän ja päivätyön ohella, omistaen alle viiden sijoitusasunnon portfolion. Podcastissa haastatellaan myös muita asuntosijoittamiseen liittyviä ammattilaisia, kuten muun muassa vakuutusasiantuntijaa, vuokravälityspalvelun tarjoajaa sekä Suomen vuokranantajat Ry:n edustajaa.  Haastattelut tarjoavat käytännönläheisiä vinkkejä ja esimerkkejä jokaiselle asuntosijoittamisesta kiinnostuneelle.

Kuuntele Ostan Asuntoja Podcastia

Rahamania

Nina Nordlundin ja Tellu Uotilan podcast Rahamania käsittelee sijoittamiseen ja taloudenhallintaan liittyviä teemoja monipuolisten henkilöhaastattelujen kautta. Podcastissa vierailevat muun muassa varallisuusvalmentaja Sanna Spårman, asuntosijoittamisen konkari Harri Huru, Mimmit Sijoittaa -blogin Pia-Maria Nickström, toimittaja ja kirjailija Julia Thuren, näyttelijä sekä sijoitusbloggaaja Jasmin Hamid. Haastatteluissa käsitellään kunkin vieraan henkilökohtaista tarinaa taloudenhallinnasta, rahasta ja sijoittamisesta. Vuorovaikutteisissa haastatteluissa haastateltavien persoonat tulevat mukavasti esiin: siksi tarinat ovatkin mukava kuunnella ja ihmisiin on helppo samaistua.

Kuuntele Rahamaniaa

Rahapodi

Nordnetin isännöimä Rahapodi käsittelee rahoitusalaan, sijoittamiseen ja säästämiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita. Keskustelujen teemat valitaan kuulijoiden toiveiden perusteella, joten jaksot pyrkivät vastaamaan niihin kysymyksiin, jotka ovat sijoittajien huulilla. Podcastissa on vierailijoina sijoittajia sekä rahoitusalan ammattilaisia eri näkökulmista, joten jaksot ovat täynnä kokemukseen pohjaavia hyödyllisiä vinkkejä. Huumoriakaan ei tässä podcastissa ole unohdettu, vaan jokainen keskustelu on tehty pilke silmäkulmassa.

Kuuntele Rahapodia

Mimmit sijoittaa -podcast

Mimmit sijoittaa -podcast on raikas katsaus nuorten sijoittajien jokapäiväiseen elämään. Pia Maria Nickström ja Hanna Tikander keskustelevat jaksoissa sijoittamiseen ja talouteen liittyvistä teemoista sekä ohessa myös muista nuoria kaupunkilaisnaisia kiinnostavista aiheista. Tämä podcast on niin iloinen ja raikas kuuntelukokemus, että sen kuunneltuaan on aina paremmalla mielellä.

Kuuntele Mimmit sijoittaa -podcastia

Julia Thuren: Melkein kaikki rahasta

Bloggari, toimittaja ja kirjailija Julia Thurenin podcast pureutuu säästämisen ja taloudenhallinnan näkökulmiin. Thuren julkaisi aiemmin kirjan siitä, miten hän säästi kymppitonnin vuodessa ja nyt hän jakaa podcast-vieraidensa kanssa käytännöllisiä, maanläheisiä vinkkejä säästämisestä, sijoittamisesta sekä ylipäätään järkevämmästä rahankäytöstä.

Kuuntelun iloa kaikille! Oletko kuunnellut näitä podcasteja? Mitkä ovat sinun suosikkejasi podcasteista ja miksi? Kommentoi alle!

Haluatko pysyä kartalla Kasvussa.com -blogin uusimmista päivityksistä? Klikkaa itsesi blogin Instagram-tilin tai Facebook-sivun seuraajaksi jo tänään!

white headphone
Photo by Moose Photos on Pexels.com