Näin ilmoitti Nordean Wallet-sovellus tänään, kun olin maksanut minun ja lasten lounasruokailun. Vietin rennompaa aamupäivää kotona lasten kanssa ja mietin, että mitä kivaa voitaisiin tehdä yhdessä. Lähdetään kaupungille lounaalle! Ei tarvitse aina kokata ja miettiä, että mitä sitä tänään oikein syötäisiin. Maksun jälkeen tajusin, että ei ollut ihan ensimmäinen kerta tässä kuussa, kun ollaan syöty ulkona. Ja ei, tässä laskussa ei todellakaan ole ruokakaupasta kotiin kannettu ruoka.

Meillä oli kieltämättä hieman patoutunutta halua syödä ulkona, kun koronan vuoksi ravintolat olivat niin pitkään suljettuina. Tuo kilahdus puhelimessa sai kuitenkin miettimään, kuinka helposti oma kulutus karkaa käsistä, jos siihen ei kiinnitä jatkuvaa huomiota. En halua muutenkaan elämässä pihistellä, mutta täytyy myöntää, että ihan viittäsataa en ole ajatellut käyttää ulkona syömiseen…

Eteenpäin

En jää harmittelemaan mielestäni liikaa käytettyjä euroja. On ihan inhimillistä välillä toimia suunnittelematta. Meillä on ollut tosi hieno kesäkuu! Aion jatkossakin nauttia ulkona syömisestä, mutta en ehkä ihan niin usein kuin tässä kuussa. On kuitenkin välillä ihan hyvä pysähtyä miettimään omaa kulutustaan. Viekö nykyiset kulutustottumukset kohti omia tavoitteita? Omassa toimintamallissani tällainen ravintolatuhlailu ei kaatanut maailmaa, sillä toimin palkkapäivänä aina samalla, kuukausittain toistuvalla tavalla.

budjetoimalla vaurastuminen
Elämästä saa ja pitää nauttia!

Maksan aina ensin itselleni

Olen jo vuosien ajan automatisoinut raha-asiani siten, että palkkapäivänä tililtäni lähtee automaattiset rahasiirrot toisille tileille. Nämä rahat menevät perheen yhteisille lasku- ja ruokatileille, sijoitustilille sekä lyhytaikaisen säästämisen tileille. Säästän joka kuukausi mm. matkustamista varten. Näin voin käyttää sen rahan, joka siirtojen jälkeen palkkatilille jää ihan niinkuin itse haluan. Siihen elämästä nauttimiseen.

Kun opin käyttämään tätä rahan managerointimallia, tuli elämästäni huomattavasti huolettomampaa. Oman talouden haltuunotosta ja minun tavasta toimia voit lukea lisää täältä. Siirtämällä rahaa sijoitettavaksi heti, kun sitä tulee, varmistat, että sijoitukset tulee varmasti joka kuukausi tehtyä. Yleensä kulutus kyllä sopeutuu siihen rahasummaan, mitä jäljelle jää.

Tuleeko sinulle joskus ylilyöntejä? Osaatko olla armollinen itsellesi ja nauttia elämästä?

Essi