Inspiroiva ja rohkea Saara Aalto

Olen seurannut Saara Aallon matkaa kansainväliseksi tähdeksi erittäin inspiroituneena. Kuinka rohkea, kupliva ja positiivinen nainen, joka uskoo itseensä ja uskaltaa näyttää vahvuuksiaan kansainvälisillä areenoilla. Saarasta säteilee myönteinen elämänasenne ja periksiantamattomuus: vaikka ei heti onnistuisikaan, hän sitkeästi yrittää uudelleen. Vihdoinkin Saara on alkanut saada ansaittua menestystä ja saanut äänensä sekä musiikkinsa kuuluviin suurille yleisöille.

Miksi lannistamme kannustamisen sijaan?

Samaan aikaan olen seurannut hämmentyneenä Suomen lehdistön ja suomalaisten negatiivissävytteistä keskustelua medioissa sekä keskustelupalstoilla. Muun muassa viime aikaiset lehtijutut Saara Aallon Forbes-artikkelista tuntuvat kuin tavoittelevan Saaran hienon menestyksen lyttäämistä. Toimittaja on suurennuslasilla hakenut artikkelista kohtia, joihin voisi puuttua negatiivisella asenteella sen sijaan, että olisi iloinnut, kuinka suomalainen nainen on menestynyt niin hyvin, että hänen urastaan kirjoitetaan arvostetussa Forbes-lehdessä. Vaikka artikkeli olisikin sisältänyt asiavirheitä, olisi reilua antaa toiselle mahdollisuus korjata ne ennen julkista nöyryytyskamppanjaa. Viime aikoina keltaisessa lehdistössä on kohistu myös some-tähti Sara Siepin kokemasta nettikiusaamisesta: ilkeistä ja lyttäävistä kommenteista lähinnä naisilta.

Miksi olemme omia kanssasisariamme kohtaan tällaisia? Miksi keskittyä negatiiviseen positiivisen sijaan? Onko kyseessä Suomelle ominainen kulttuuri, jossa ajattelumaailma ”se kellä onni on, se onnen kätkeköön” tai ”se joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa” tuntuvat olevan valtaa pitävänä asenteena ja kaikki ne, jotka elävät toisin, pyritään lannistamaan takaisin ruotuunsa?

Naistenpäivän positiivisuushaaste!

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi haluaisin antaa jokaiselle meistä suomalaisista naisista haasteen. Joka kerta, kun näet menestyneen naisen, joka aiheuttaa edes hiukkasen kateuden nakerrusta rinnassasi ja lyttäämisen halua sielussasi, kannustaisin katsomaan peiliin.

Kysy itseltäsi:

  • Miksi käyttää energiaasi muiden kadehtimiseen ja lyttäämiseen, kun voisit sen sijaan käyttää energiasi omien unelmiesi toteuttamiseen?
  • Mitä sinä voisit oppia tuolta rohkealta ja periksiantamattomalta naiselta, joka uskalsi toteuttaa unelmiaan?
  • Mikä sinua itseäsi estää tavoittelemasta omia unelmiasi yhtä periksiantamattomasti?
  • Miten sinä voisit toimia muille esikuvana, joka olisi yhtä positiiviinen ja itseensä uskova, kuin tuo menestyvä nainen?
  • Miten sinä voisit kannustaa muita ihmisiä ympärilläni uskomaan itseensä ja toteuttamaan unelmiaan?

Kannustavan ilmapiirin talkoot!

Positiivisuus ruokkii positiivisuutta. Meillä kaikilla on suuremmat mahdollisuudet menestyä ja päästä juuri niihin itselle merkityksellisiin tavoitteisiin silloin, kun ilmapiiri on kannustava. Kuinka mahtava verkosto me naiset toisillemme voisimme olla, jos vetäisimme yhtä köyttä, kannustaisimme toisiamme eteenpäin ja loisimme toisillemme mahdollisuuksia?

Minä ainakin sanon, että HYVÄ SAARA! Vaikka en sinua henkilökohtaisesti tunnekaan, kannustan sinua ja olen ylpeä kanssasisarestani maailmalla! Olet positiivinen ja inspiroiva esikuva minulle ja monelle muulle. Jatka samaan malliin ja ole aina oma itsesi.