Ennen kuin mennään asiaan, pieni esittely lienee paikallaan. Olen 34-vuotias kahden alakouluikäisen lapsen äiti, yrittäjä ja sijoittaja. Haluan rohkaista erityisesti naisia ottamaan oma talous haltuun, kiinnostumaan rahasta ja huomaamaan, että se on yksinkertaista ja palkitsevaa. Taloudellinen hyvinvointi on tärkeä osa elämää. Rakastan valmennuksia ja lukemista. Kiinnostuttuani talousasioista olen tutustunut todella upeisiin ihmisiin ja saanut voimaa ja rohkeutta näiden ihmisten tapaamisista. Tämän koko asian hienous on se, mitä haluan muille jakaa!

Yrittäjyys äidinmaidosta

Olen yrittäjäperheen lapsi. Olen myös opiskellut ammattikorkeakoulussa yrittäjyyttä, tosin työt veivät voiton opinnoista ja siirryin työelämään kesken opintojen. Ennen nuorimman lapsemme syntymää heräsi ajatus perheyrityksen jatkamisesta, joka tuntui luonnolliselta jatkumolta elämään. Koska puolisokin innostui alanvaihdosta, sukupolvenvaihdosprosessi laitettiin käyntiin noin kahdeksan vuotta sitten. Yrityksemme on alle 20 henkilöä työllistävä, rakennusalan erikoisammattitöissä toimiva yhtiö.

Miten päädyin sijoittajaksi?

Raha-asioista kiinnostuin hoitovapaiden aikaan. Kun tuli aika ostaa ensimmäinen osuus perheyrityksestä, piti omaa taloutta alkaa suunnitella toden teolla, koska jouduimme luonnollisesti käyttämään yrityskauppoihin lainarahaa. Luin netissä blogeja ja kirjoja, joissa käsiteltiin mm. pienien purojen vaikutusta, ennakointia ja sijoittamista. Aiemmin olin sijoittanut pieniä summia pankin kalliisiin rahastoihin, mutta tästä alkoi pienin askelin oman vaurastumiseni taival.

Tämän jälkeen olen valmentautunut, tutkinut ja lukenut lukemattomia erilaisia taloudenhallintaan ja sijoittamiseen liittyviä materiaaleja. Lisäksi olen sijoittanut lähes kaikkiin omaisuuslajeihin. Tietenkään sijoittaminen ei ole pelkkää noususuhdannetta vaan harjoitellessani olen myös mokaillut.

vaurastumisen polku bloggari

Vaurastumisen matka ja tavoitteet

Minulle on tärkeää, että vaurastumisen matka ei ole pihistelyä vaan matkasta tulee nauttia! Haluan tarjota lapsilleni lapsuuden, jossa matkustellaan ja saa harrastaa. Olen valmis myös panostamaan laadukkaaseen ruokaan ja palveluihin, jotka helpottavat arkea. Tavaroiden haalimisesta sen sijaan en nauti. Ihailen minimalistisia ihmisiä vaikka itseäni en voi sillä nimityksellä kutsua.

Haluan blogissani tuoda esiin asioita, joiden olen itse todennut edistävän taloudellista hyvinvointia. Kerätä vinkkejä, joiden avulla sinä voit saavuttaa taloudellisen mielenrauhan tavoitteistasi riippumatta.

Oma tavoitteeni on elää elämää, jossa saan valita itse, mihin aikani käytän ja jossa raha ei määrittele tekemisiäni.

Tervetuloa seuraamaan matkaani vaurastumisen polulla!

-Essi