Nyt ‘lomakauden’ aikana nämä viikottaiset markkinakatsaukset ovat olleet hieman lyhyempiä, kun olen enemmän perehtynyt ja kirjoittanut yhtiöiden toisen neljänneksen tulosjulkaisuista. Niin tein menneellä viikollakin, kun tulosralli oli erittäin ‘kiivas’ Eli, oman osakesalkkuuni kuuluvien – ja muutaman muun seuraamani – yhtiön tuloksista teinkin jo yhteenvedon, joten en palaa niihin enää tarkemmin. Tiivistäen: Moni yhtiö tarjosi hieman ennakkoarvioita paremmat tulokset. Ja ennätyslukemia nähtiin pörssissä tämän seurauksena useammalla yhtiöllä, kuten Neste ja Huhtamäki. Eli, tulokset ovat olleet koronakevään jäljiltä ”pelättyä parempia”. Yleisesti voisi todeta Helsingin pörssin osalta viikko oli nousujohteinen.

TULEEKO VAHVA NOUSU JATKUMAAN?

Yllä olevaan kysymykseenhän kukaan ei tiedä vastausta.  Muutaman viikon taun jäljiltä eetteriin palasi yksi suosikki talouspodeista, eli Traider’s Club, jossa myös sivuttiin tätä. Lepikön mukaan markkina on nyt vahva, ja sitä vastaan on ’vaikea taistella’. Kuten jo pitkin kevättä on ollut puhetta, niin osakemarkkinaa pitää ylhäällä myös vaihtoehtoisten sijoitusmahdollisuuksien heikot tuotto-odotukset. Nousua on yhä odotettavissa, historiaa peilaten tämä härkämarkkina on vahvin koskaan. Hyvä huomio oli tosiaan, että vasta nyt moni yksityissijoittaja on hypännyt kelkkaan, kun markkina on jo noussut huomattavasti.

Markkinaan kuitenkin sisältyy muutamia varoitussignaaleja, jotka on hyvää pitää mielessä. Talousmediassa on paljon puhuttu koronan toisesta aallosta, mutta jos globaalisti katsotaan, niin koko ajan tehdään päiväkohtaisia ennätyksiä ja ne eivät ole markkinaan vaikuttaneet. Tietenkin, jos rupeaa tulemaan taas uusia lockdowneja, niin se voi vaikuttaa.

MILLÄ MIELIN KULUVAAN VIIKKOON?

Tällä viikolla Nokia julkistaa toisen neljänneksen tuloksen. Se on mielenkiintoinen siinä mielessä, sillä se on viimeinen tj. Rajeev Surin vetämänä, heti 1.8. remmiin astuu toimitusjohtaja Pekka Lundmark. Jännä onkin seurata millaista ohjeistusta Nokia antaa loppuvuoden suhtee.

Muuten uskon, että vahva nousu jatkuu, mutta ehkä hieman ‘hengenvetoa’ viime viikon ennätyslukemista on muutamilla yhtiöillä. Katsotaan kuinka käy!