Onko kaikesta aina pulaa? Rahaa on liian vähän, aika ei riitä kaikkeen ja koko ajan tulee uusia tavaroita ja elämyksiä, joita et vain voi saada? Meihin iskostetaan pienestä pitäen oppia siitä, miten kaikkea ei nyt vaan voi saavuttaa. Älä käsitä väärin; tiedostan kyllä itsekin elämän realiteetit. Mutta se, miten suhtaudut mahdollisuuksiisi vaikuttaa siihen mitä kaikkea voit saavuttaa. Miten paljon vaikeampaa vaurastuminen onkaan, jos uskoo, että se on mahdollista jollekin muulle, mutta ei itselle? Tässä postauksessa herättelen sinua ajattelemaan toisin ja ymmärtämään, miten mahtava työkalu oma mielesi onkaan.
.

Ajatuksen voima

.
Voiko elämä muuttua pelkästään muuttamalla omia ajatuksia? Ehdottomasti. Ajatuksen voima on uskomaton työkalu, joka jokaisen kannattaa valjastaa käyttöönsä. Jos tämä menee nyt yli oman uskomusjärjestelmäsi, anna sille kuitenkin mahdollisuus. Olet varmaan huomannut, että kun on huonolla tuulella, näkee ympärillään vain pieleen menneitä asioita ja vain sen, mikä on huonosti. Kun päättää keskittyä hyviin asioihin, alkaa nähdä aina vain enemmän ja enemmän hyviä asioita. Elämänlaatu voi olla kiinni pelkästä näkökulmasta. Tämän työkalun voi valjastaa käyttöönsä myös vaurastumiseen liittyen.

Sen, minkä voit kuvitella ja mihin voit uskoa, sen voi myös saavuttaa

Napoleon Hill

Tietoinen mieli ja alitajunta

.
Meillä kaikilla on kaksi ”mieltä”: tietoinen mieli ja alitajunta. Tietoinen mieli on se, jossa kaikki tietoinen ajattelu ja päätöksenteko tapahtuu. Alitajuntaan tallentuu kaikki asiat, joita olemme elämämme aikana kokeneet. Esimerkiksi silloin kun opettelit ajamaan autoa, piti jokaiseen yksityiskohtaan keskittyä tietoisesti. Paina kytkintä, siirrä vaihdekeppiä, nosta kytkin varovasti, laita vilkku päälle jne. Lista on loputon. Tuolloin autolla ajaminen tuntui vaikealta ja jännittävältä. Kun harjoittelit riittävän paljon, meni autolla ajamisen taito alitajuntaan. Enää sinun ei tarvinnut miettiä ajamista, vaan se tapahtui automaattisesti.

Alitajunnassa on myös sellainen piirre, että se uskoo kaiken mitä sille uskotellaan; oli se totta tai ei. Oletko sinä (tai joku muu) syöttänyt itsellesi tarinaa siitä, mikä kaikki sinulle on mahdollista? Esimerkiksi: minusta ei koskaan voi tulla vaurasta. Vaurastuminen on mahdollista vain niille, jotka on jo valmiiksi rikkaita. Joku on voinut jo lapsuudessasi kertoa sinulle, kuinka sinun perhe on köyhä ja rikkaat ovat huonoja ihmisiä. Ja tämä uskomus on kulkenut mukanasi koko elämäsi ajan. Alitajuntaan pinttyneet uskomukset ohjaavat toimintaamme tiedostamattamme.

Lue myös aiempi postaukseni rahaan liittyvistä uskomuksista ja niiden muuttamisesta täältä.

Hyvä uutinen on se, että omia uskomuksia voi muuttaa. Vaikka alitajunta sanoisi toisin, ala syöttää alitajunnalle uudenlaista, positiivista viestiä. Vaurastuminen on mahdollista minulle! Minulla on paljon rahaa! Minä voin saavuttaa mitä haluan! Kun toistat tätä tarpeeksi usein, alat oikeasti uskoa siihen. Kun uskot mahdollisuuksiisi, alat nähdä asioita eri näkökulmasta ja myös se mitä teet, muuttuu.

.

Ajatusten kääntäminen puutteesta vaurauteen

.
Sen sijaan, että sanot ”minulla ei ole varaa tuohon”, kysy itseltäsi ”miten minulla on varaa tuohon?”. Seuraavan kerran kun huomaat ajattelevasi, että jokin ei ole mahdollista, pysähdy. Kysy itseltäsi miten se on mahdollista. Älä luovuta, vaikka alitajunta toistelee vanhaa opittua mantraa siitä, että mahdollisuuksia ei ole. Kysy myös muilta ihmisiltä; erityisesti sellaisilta, jotka voivat sinua auttaa unelmiesi toteuttamisessa.

Voit myös tehdä mielikuvaharjoituksia kuvittelemalla, että olet jo saavuttanut haluamasi asian. Kun tarpeeksi kauan herättelee itseään, alkaa löytämään aivan toisenlaisia mahdollisuuksia elämään. Moni asia, joka ennen tuntui mahdottomalta, alkaakin olla täysin mahdollista.
.

Kirjavinkit mindsetin muuttamiseen

.
Suosittelen ehdottomasti lukemaan nämä kirjat:

Jaakko Ala-Saarela: Sinä pystyt

Tämä teos on aivan loistava alku itsensä kehittämisen matkalle. Jaakko on koonnut kirjaan monien gurujen oppeja. Jos aihe ei ole vielä kovin tuttu, suosittelen aloittamaan tästä kirjasta.

”Tämän kirjan luettuasi tulet ymmärtämään, mikä on salaisuus onnellisuuden ja maailman suurten ihmisten taustalla. Ymmärrät, että kukaan ei ole sinua parempi ja sinä pystyt mihin vain. Ymmärrät, kuinka sinä itse pystyt rakentamaan uskomuksesi ja haluamasi tulevaisuuden, samalla tavalla kuin ihailemasi suuret ihmiset ympäri maailmaa”.

Jaakko Ala-Saarela: Sinä pystyt

Napolen Hill: Ajattele oikein – menesty

Moni elämäntaitoguru pitää tätä Napoleon Hillin teosta perustana kaikkeen menestykseen.

”Ihminen itse on oman menestyksensä suurin este. Samalla ihminen on menestyksensä ainut edellytys…”

Napolen Hill

Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen

Jokainen meistä voi muuttaa ajattelunsa ja toimintansa.

”Toivon, että tämä kirja muuttaa näkemyksesi siitä, miten maailma toimii ja vakuuttaa sinut siitä, että olet mahtavampi kuin tiesitkään. Toivon, että tämä kirja innostaa sinua toimimaan sen mukaan, että sillä, miten ajattelet ja uskot, on pysyvä vaikutus elämääsi.

Joe Dispenza: Luo itsesi uudelleen

Muun muassa näiden kirjojen lukeminen on muuttanut elämääni merkittävästi. Kun oppii käyttämään omaa mieltä työkaluna, mikä kaikki onkaan mahdollista?

Essi